Florian Grafl MI Florian Grafl
Bad Hersfeld (Alemanya) , 1982.

Mestre Internacional des de 2003.

Vaig començar a jugar quan tenia cinc anys. Tenia molt d’èxit en tornejos regionals, però en els campionats juvenils d’Alemanya hi havia moltíssima competitivitat. Per això, els meus pares van contractar un entrenador, un MF de la ciutat veïna amb qui encara mantinc una molt bona amistat i juguem junts en un equip a Alemanya. Treballant amb ell, els meus resultats als campionats juvenils d’Alemanya van millorar notablement i amb quinze anys vaig esdevenir campió juvenil d’Alemanya, amb la conseqüent qualificació per a participar en els campionats juvenils europeus i mundials.

El meu èxit més notable fou quan vaig representar l’equip juvenil d’Alemanya en el campionat europeu per equips l’any 2000. Vàrem quedar en segona posició, i vaig obtenir el millor resultat (4½ de 5) de tots els jugadors.

Després d’acabar l’escola, vaig haver de fer el servei militar. Tot i així, gràcies a un programa especial, vaig poder dedicar-me gairebé tot el temps a jugar als escacs. Durant aquest temps, vaig obtenir el meu títol de MI.

Posteriorment dedicaria més temps a entrenar que no pas a jugar. Vaig obtenir la llicència més alta d’entrenador d’escacs que em va qualificar per a entrenar jugadors en tornejos internacionals. El 2004, vaig entrenar l’equip alemany en el campionat juvenil europeu de Turquía.

El 2009 vaig tenir el meu primer contacte amb la magnífica cultura dels escacs a Catalunya.Després d’acabar la meva carrera universitària de llengües (anglès, espanyol, italià i rus), història, periodisme i filosofia a Alemanya, vaig començar a escriure la meva tesi doctoral sobre l’història de Barcelona (Vegeu-ne un resum).

Tot i que havia de donar classes a la facultat d’història contemporània de la Universitat de Giessen (Alemanya), gràcies a una beca, vaig poder passar molt de temps a Barcelona treballant en els arxius històrics i biblioteques (tot recopilant material per a la meva tesi). Durant aquest temps, he donat conferències sobre l’història de Catalunya a 20 països diferents!

Després de finalitzar aquest projecte, vaig tornar a Alemanya per fer una formació com a professor al col·legi catòlic de Fulda en les matèries d’espanyol, anglès i història. En quant acabi la formació a finals d’any (2015), després de gairebé dos anys d'absència, tornaré a Barcelona per treballar en la publicació de la meva tesi doctoral en espanyol i en català, i amb una altra beca començaré a treballar en un segon llibre tractant un altre aspecte de l’història de Catalunya. Palmarès
 Més partides de Florian Grafl
 


< Perla 20  Azer Mirzoev vs. Alexandre Bofill
Índex Eduard Perales vs. Fernando Méndez  Perla 22 >